woensdag 2 september 2015

Terugblik China

Hallo allemaal,

Na onze rondreis door China zijn sommige dingen ons erg mee gevallen en andere dingen ons ontzettend tegen gevallen. Onze reis bevatte ten eerste niet alle opgegeven elementen waardoor we de verwachtingen bij hebben moeten stellen. Toch kijken we terug op een fantastische reis. We waren erg bang dat Chinezen heel vies zouden zijn maar met onze georganiseerde reis merkte je hier weinig van. Mensen die niet met een georganiseerde reis gaan vertellen dat vooral de openbare plekken en het openbaar vervoer niet te doen zijn. Hier hadden wij gelukkig weinig last van en hebben vooral aardige Chinezen gezien. Om een lang verhaal kort te houden zal ik kort onze hoogtepunten en onze tegenvallers vertellen.

De topper der toppers is natuurlijk de Chinese muur
Na een reis van een paar uur konden we met de kabelbaan omhoog de Chinese muur op en hier hadden wij 2 uur de tijd om rond te kijken. Naar onze mening is dit veel te kort want o wat is de muur leuk, mooi en indrukwekkend. De muur is precies zoals je hem voorstelt maar om hem in het echt te zien is wel een geweldig iets. Wij hebben een minder toeristisch stuk bezocht waardoor we zelfs foto's hebben kunnen maken zonder dat er iemand op de muur te zien was! Zeker een aanrader om te doen als je in China bent.

HongKong

Niet alleen als je naar china gaat maar ook als tussenstop naar een ander land kan je HongKong bezoeken. Naar onze mening ook een echte aanrader want in HongKong heb je alles. Wil je naar het strand, winkelen in winkels of op marktjes, verdwalen in de wirwar van straten, een boottocht maken, de sensatie opzoeken, lekker eten of genieten van de geweldige skyline? HongKong heeft werkelijk alles! 

Grotten van Long Men

De grotten van Long Men zijn ook zeker een stop die je moet maken! Loop heen langs alle nissen met uitgehouwen buddha's en laat je overdonderen. De grootste buddha doet alle mensen eromheen in het niets verdwijnen. Loop aan het einde door en steek de brug over. Hier kan je naar een mooie tempel waar weinig toeristen te vinden zijn. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht op de grotten. Besluit je niet langs de tempel te lopen, ook geen probleem. Beneden heb je ook een super uitzicht over de nissen waarbij je mooie panoramafoto's kan maken.

Het Terracotta leger
Naar onze mening een enorme tegenvaller. De zaal waar alles om draait is groot, maar 1/3 van de zaal is maar gevuld met het leger. Het indrukwekkende leger zoals wij hem in ons hoofd hadden was maar een klein legertje waarbij het zo druk was dat we ons door de toeristen moesten wringen om er een goede blik op te kunnen werpen. Verder zijn er nog andere zalen waar je meer informatie kunt zien en ook waar je ziet dat de opgravingen nog bezig zijn. Al met al vonden wij dit erg tegenvallen en als je tussen twee dingen twijfelt zouden wij deze absoluut niet aanraden.

Bird nest
Het olympisch stadion van China. Wij vonden het van buiten erg indrukwekkend en hadden zin om naar binnen te gaan. Binnen was er eigenlijk niks aan. Er stond een klein museum met bekende Chinezen en een souvenirshop. Verder kon je rondlopen en kijken hoe mensen aan het werk waren om een evenement voor te bereiden. Naar onze mening is een fotostop hier voldoende om de mooie buitenkant van het stadion te kunnen bewonderen.

Aanraders
Wij raden verder iedereen aan om een tocht te maken door de hutongs met een fietskar. Hierbij krijg je een beter beeld van hoe de Chinese bevolking leeft. Ook een boottocht door de rivieren en een etentje bij iemand thuis mag je eigenlijk niet missen. Het gehele dorpje Shaolin is ook het bezoeken waard. Het stikt hier van de Kong-fu scholen en zij trainen ook buiten waardoor je ze de gehele dag door kunt zien trainen. Ook de rijstterrassen zijn een aanrader om naar toe te gaan. Zoek hierbij wel een gids die de weg weet want je kan hier snel verdwalen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten