woensdag 5 maart 2014

Voorbereiding China: Shaolin Zen Show

Hallo allemaal,

Ik ga maar een kort stuk schrijven over de show. Ik ben van mening dat je over een show niet te veel moet weten, dit verpest alleen maar de ervaring van de show. Daarom zal dit stuk globaal blijven en niet te inhoudelijk. Achteraf zal ik er wat meer inhoudelijk over vertellen om een beeld te geven van hoe de show was.

Het publiek zit op matten zoals de matten die monniken gebruiken bij hun meditatie. In de lucht zijn sterren en een maan gemaakt van kleine elektronische lichten. Het publiek vindt vooral de stunts zoals het zwaardgevecht in de bomen en de creatieve kungfu erg spectaculair.
Op de achtergrond staat een tempel speciaal gemaakt voor de show.
De show is 16 oktober 2003 voor het eerst uitgevoerd, 7 kilometer van de Shaolin tempel. Het gaat in de show vooral om zen en martial arts.
Er zijn vijf scenes in de show: Water, Hout, Wind, Licht en Steen. In deze scenes is geprobeerd de muziek met de natuurlijke elementen samen te laten komen.
De show gebruikt 3 vierkante kilometer en het hoogste punt van performance is op 1400 meter boven zeelevel.
In de natuurlijke omgeving komen de ideeën van het weer, wind en de natuurlijke geluiden, zegt choreograaf Huang.
De show duurt 70 minuten en er spelen 600 acteurs in mee. De meeste zijn studenten van de martial arts school in Dengfeng. Sinds Maart 2007 wordt de voorstelling elke avond gegeven behalve in de koude maanden van november tot februari. Als het regent zorgt de organisatie voor regenjassen voor het publiek.


Bron:
Chinaculture.org

Groetjes,
Linda

Natuurlijk decor

Indrukwekkende martial arts scenes

Monniken mediteren gedurende de gehele show

Geen opmerkingen:

Een reactie posten