vrijdag 1 augustus 2014

China voorbereiding: Tuin van de Nederige Bestuurder



Hallo allemaal,

Bij deze mijn stuk over de tuin van de nederige bestuurder. Het lijkt me erg mooi om hierheen te gaan. vooral ook na het lezen dat de lotussen in de zomer(de periode waarin wij gaan) het mooist zijn en het lekkerst ruiken! 

Van de tientallen tuinen in Suzhou is de tuing van de nederige bestuurder een van de bekendste. De tuin is in 1509 of 1513, tijdens de Ming-dynastie(1368-1644) aangelegd door Mr. Wu. Hij was een belangrijke ambtenaar en hooggeplaatste Mandarijn uit Peking, die ontslag moest nemen nadat was uitgekomen dat hij steekpenningen had aangenomen. Terug in Suzhou kocht hij een stuk grond van 520 hectare van Wang Xianchen en liet de tuin aanleggen.
De tuin heeft oude relikwieën van een tempel. Het water is de algemene achtergrond waarbij het natuurlijke landschappen heeft met kleine bossen, bergen en rotsformaties. Er staan ook handgemaakte paviljoens, hallen en salons.
De tuin bestaat uit een oostelijk, centraal en westelijk deel en uit de gebouwen van de eigenaren.
Het oostelijk deel bevat heuvels, groen gras, bamboe en dennenbomen en kronkelende beken. Het hoofdgebouw is Cymbidium Goeigii Hall(Lanxiang Tang). Op de zuidelijke muur staat een kaart van de gehele tuin.
Het centrale deel is het mooiste gedeelte van de tuin. Een derde van het gebied is bedekt met water. Er staan vrolijke bomen en elegante salons. Overal zie je paviljoens en binnenplaatsen. De hall of distant fragrance (yuanxiang tang) is het hoofdgebouw dat is genoemd naar de lotusvijver vlakbij. In de zomer is de vijver gevuld met lotussen en is de geur in het gebouw heerlijk. De hal is gemaakt met grote glazen ramen aan alle kanten. Vlakbij staat de small flying rainbow bridge(Xiaofeihong), een bijzonder type brug en de enige in de gehele tuin. Waar je over kan lopen.
Het westelijk deel heeft een ornamenten hal welke in tweeën is verdeeld door een groot scherm. Het zuidelijk deel is 18 Camellias hall (shiba Mantuoluohua Guan) en het noordelijke deel is 36 pairs of mandarin duck’s hall(Saliu Yuanyang Guan). In een nabijgelegen vijver worden de eendjes gevoerd en staat een achthoekige pagode reflectie paviljoen (Taying Ting). Dit gedeelte is een optische illusie, het lijkt of de pagode zweeft maar je ziet werkelijk een reflectie van het paviljoen.  

Deze watertuin bevat ruim 30 verschillende lotussen wat in de zomer een schitterend gezicht is. Ruim 60% van het park is water.
Het voordeel van tuinen die in handen van particulieren waren is dat deze zich niet aan stijlregels hoefden te houden waardoor er ruimte voor eigen inbreng ontstond.

Praktische informatie:
Entree:
16 april – 30 oktober:                    90 CNY
31 oktober – 15 april:                     70 CNY
Openingstijden:
7.00 – 17.30

Bereikbaarheid:
Neem bus no.40 of 313 en stap uit bij Beiyuanlu Station

Bronnen:
Columbusmagazine.nl
Reizen-en-recreatie.infonu.nl
Wikipedia.org
Travelchinaguide.com
 

 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten