zaterdag 2 augustus 2014

Voorbereiding China: Urban Planning museum

Hallo allemaal,

Bij deze mijn stuk over het urban planning museum. Ik kan me er niet echt een voorstelling bij maken omdat alleen de naam vernoemd stond. Na dit stuk te hebben geschreven lijkt het me leuk hier naartoe te gaan.

Dit museum, wat te vinden is op people’s square, gaat de stadsplanning van Shanghai. Het museum telt 5 etages boven de grond en 2 onder de grond, is ongeveer 0,4 hectare groot en is 43 meter hoog. Het is gebouwd als een deel van de herontwikkeling van people’s park rond people’s square in 1990 en 2000. Het gebouw is ontworpen door Ling Benli als een harmonieuze balans met de grote theater wat aan de andere kant van het plein staat. De inspiratie voor het gebouw komt van traditionele Chinese stadpoorten gecombineerd met symmetrie en mengt het traditionele met het moderne. De bovenzijde is gevormd als een witte magnolia, de bloem van Shanghai.
Meer dan over het verleden en cultuur gaat Shanghai over verandering en toekomst. In het museum zijn foto´s uit het verleden te zien en uiteenzettingen over hoe de stad veranderd is, plannen voor satellietsteden; ecologisch neutraal en binnen een halfuur met de metro bereikbaar. Moderner en vooruitstrevender zal je niet snel tegen komen. Deze plannen worden uitgevoerd wat heeft geleid tot verschillende enorme spooksteden.
Het museum heeft verschillende functies zoals een expositie, verwijzing, onderzoek, communicatie, recreatie en entertainment.
De absolute must see in dit museum is de enorme maquette van 800 vierkante meter, die duidelijk laat zien hoe duizelingwekkend woud aan hoogbouw er achter en tegenover de Bund staat. Hierbij zie je zowel de gebouwen die er momenteel staan als de gebouwen die goedkeuring hebben gekregen om gebouwd te gaan worden. Bezoekers kunnen langs de maquette lopen of hier van bovenaf naar kijken.
In de kamer naast de maquette is een theater met een 360 graden scherm waarbij je het idee hebt dat je door het Shanghai van de toekomst vliegt.

Praktische informatie:
Entree:
30 CNY
24 CNY voor groepen (meer dan 20 personen)
20 CNY voor een rondleiding met audiogids (Engels, Frans, Duits, Russisch, Spaans, Koreaans en Japans)
Openingstijden:
9.00-17.00 Dinsdag t/m donderdag

Bereikbaarheid:
Neem bus 18, 46, 49, 123, 451, 802, 930, metrolijn 3 en ga eruit bij People’s square. Met de city sightseeing bus kom je direct bij het museum uit.
 
Bronnen:
Reisbijbel.nl
Wikipedia.org 
Travelchinaguide.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten