zondag 3 augustus 2014

Voorbereiding China: Victoria Peak

Hallo allemaal,

Hierbij mijn stukje over Victoria Peak, een van de hoogste punten in Hongkong waarvan je een adembenemend uitzicht hebt.

Victoria peak is een berg in Hongkong welke zich bevindt in het westelijke deel van het eiland en vormt met een hoogte van 552 meter het hoogste punt van het eiland. De grondprijzen horen er tot de hoogste ter wereld en er wonen veel mensen van de rijkere klasse. Vooral in de avond geeft het een adembenemend uitzicht.

Op het hoogste punt van de Victoria Peak staan radiozendinstallaties waardoor het voor het publiek gesloten is. Rondom de top is een vrij toegankelijk park dat een goed zichtpunt biedt over het centrale deel van Hongkong, de haven en de omliggende eilanden. Jaarlijks komen er ongeveer zeven miljoen bezoekers naar Victoria Peak waardoor het de best bezochte attractie van Hongkong is. Door dit toerisme zijn er op de peak twee grote winkel- en vrijetijdscentra ontstaan, peak tower en peak galleria, welke zich naast victoria gap bevinden.

’s Avonds is er een adembenemend uitzicht vanaf het terras van Lion Pavilion over de haven en Kowloon Peninsula. De haven is nog volop in gebruik en je ziet schepen in en uit varen. Ook de rijen wolkenkrabbers zijn mooi te zien met als uitschieters de Bank of China Tower en de Central Plaza, 72 en 78 verdiepingen tellend. Een andere manier om Hongkong in de avond te bezichtigen is bij Peak Garden waar je langs heerlijk geurende bloemen, prachtige vlinders en vogels kunt lopen terwijl je van het schitterende uitzicht geniet.

Je kunt er voor kiezen victoria peak met de peak tram te bereiken welke sinds 1888 zijn tocht aflegt, toentertijd om gasten naar het peak hotel te brengen. In al die jaren is er nog nooit een ongeluk geweest. De rit duurt ongeveer 8 minuten waarna je een zeven etages tellend gebouw ziet in de vorm van een schip, peak tower. Hier zijn verschillende attracties in te vinden zoals Madame Tussauds Hong Kong, Ripley’s Believe It or Not! Odditorium en de Peak Explorer Motion Simulator.  Ga je via de old peakroad dan kom je en verrassend groen Hongkong tegen. Beneden zijn de botanische tuinen met de dierentuin die ongeveer vijf tot zes hectare groot is. De tuin is verdeeld in 2 delen door Albany Road. Het oostelijk deel is de oude tuin en het westelijk deel is de nieuwe tuin. In de tuin zijn ongeveer 40 gekooide gebieden voor dieren. Er zijn ongeveer 500 vogels, 70 zoogdieren en 70 reptielen. Er zijn ongeveer 1000 planten in het park en de meeste groeien in tropische of subtropische gebieden.

Praktische informatie:
Gratis entree
 
Bereikbaarheid:
Neem bus 3B, 12 of 13
 
Bronnen:
Wikipedia.org
Geledraak.nl
Travelchinaguide.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten