dinsdag 15 juli 2014

Voorbereiding China: Repulse Bay

Hallo allemaal,

Hierbij een stuk over Repulse Bay in HongKong.

Repulse Bay
Repulse bay is een baai in het zuidelijke gedeelte van Hong Kong, ten oosten van Deep Water bay en ten westen van Middle Bay en South Bay. Het is een van de populairste stranden van Hong Kong omdat het dichtbij de stad is en schoon, knus en met goede faciliteiten zoals badkamers en douches. Op het strand staan standbeelden van Taoïstische goden, Tin Hay en Kwun Yum. Het is een gratis plek voor het bekijken van de omgeving en om te zwemmen.

Geschiedenis:
In 1841 werd de baai gebruikt als basis voor piraten. Zij waren een bedreiging voor de goederenschepen die handel dreven met China. De piraten werden regelmatig verdrongen door britse vloten, vandaar de naam Repulse Bay.
In 1910 werd Repulse Bay omgetoverd in een strand en in 1920 werd het hotel gebouwd. Om zwemmers aan te trekken is er een busroute van het centrum naar repulse bay gemaakt. Dit is nu een van de oudste routes in Hong Kong. Tijdens de strijd om Hong Kong in de Tweede Wereld Oorlog was Repulse Bay een belangrijke strategische plaats.
Tot de vroege 1960’s waren overheidsgebouwen afgesloten voor het publiek. Drie blokken van zes etages appartementen waren ontworpen door Dr. P.P. Chiu en zijn broer P.W. Chiu. Op de berg heb je een mooi uitzicht over Repulse Bay.
De hele westzijde van de  klif boven het strand stond een groot kasteel met een zwembad, kas en tennisbaan. Een van de drie kastelen van miljonair Eu Tong Sween. Het kasteel is gesloopt om plaats te maken voor een rij met lage appartementen.

Tegenwoordig:
De repulse bay is een gebied waar de duurste huizen in Hong Kong staan. Het voormalig repulse bay hotel is afgebroken tussen 1970 en 1980. Later werd er een winkelcentrum gebouwd op de plaats van het oude hotel om de architectuur te herstellen. Uiteindelijk wordt het winkelcentrum uitgebouwd tot  5 etages en wordt het verhuurd.
Het strand is lang met helder azuurblauw water. Het zand is fijn en de watertemperatuur ligt het gehele jaar tussen de 16ºC en 26ºC. Het zwemwater wordt veilig gehouden door haaiennetten en drijvende platformen. In de zomer zijn er strandwachten actief. Op het strand staat een kiosk, kleedkamers, douches, badkamers, een speelplaats, barbecues en een volleybalveld.
Naast wateractiviteiten zijn er veel andere bezigheden. Er kan worden gebarbecued, er staan velen hotels, supermarkten en cafés. Er is een vuurtoren bij het strand wat een populaire bestemming is om foto’s te maken. Naast het strand is het Zhenhai Tower Park te vinden. Hierin staan grote standbeelden van de koningin van de hemel en de god van compassie.

Transport:
Vanaf het centrum gaan er verschillende bussen zoals nr. 6, 6A, 6X, 66, 260 en 40(minibus).  De route gaat rechtstreeks door de Aberdeen Tunnel of een langere toeristische route.
Strandbezoekers kunnen ook zelf rijden, er zijn parkeerplaatsen bij het strand en vlakbij het hotel zijn ook parkeerplekken te vinden.

Praktische informatie:
Openingstijden: de baai is het gehele jaar en de gehele dag te bezoeken. Van maart t/m de herfst zijn er strandwachten van 9 tot 6.Van juni t/m augustus zijn er strandwachten van maandag t/m vrijdag van 9 tot 6,op zaterdag, zondag en feestdagen zijn ze er van 8 tot 7. In December, Januari en Februari zijn de strandwachten niet aanwezig.

Bronnen:
Wikipedia.org
Travelchinaguide.com
Chinahighlights.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten