maandag 21 juli 2014

Voorbereiding China: de rijstterassen van Longsheng

Hallo allemaal,

Een van mijn favorieten waar mijn vriend niet echt naar toe hoefde. De rijstterassen! Het lijkt me onwijs mooi om eens te zien hoe rijstterassen zich in een grote omgeving laten zien. Een kort stukje met een korte uitleg over het gebied waar wij heen gaan.

De rijstterassen van Longsheng worden ookwel Longji rijstterassen genoemd. Longji wordt ook wel aangeduid met Ping’an, het dorpje wat precies op de top van een van de bergen is gebouwd. Longji is de naam van de rijstvelden die zich terrasvormig over de berghellingen uitstrekken. De rijstvelden staan op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Je kunt voor twee redenen dit gebied bezoeken. Dit gebied geeft een adembenemend zicht waar men mooie foto’s kan maken. Maar ook de minderheden van China leven hier. De vier verschillende etnische minderheden welke hier wonen zijn de Miao, Yao, Dong en Zhuang.
Longji is ongeveer 500 jaar geleden aangelegd tijdens de Yuan dynastie. Het gebied bestaat uit ruim 65 vierkante kilometer met rijstvelden. Je kunt helemaal naar de top wandelen via smalle weggetjes en paden door de rijstvelden. Op de top zit een klein terrasje waar je wat verfrissends kunt bestellen. Er zijn verschillende uitkijkpunten bij Ping’an te vinden welke bekend zijn onder de namen “nine dragons and five tigers” en “seven stars accompany the moon”.
Langs de route staan velen souvenirverkopers. Er lopen ook verschillende in klederdracht gestoken mannen en vrouwen rond welke tegen betaling met je op de foto willen.
In het dal wonen de minderheden van de Yao en boven op de berg de leden van de Shuang. Tegen een kleine vergoeding van ongeveer 10 Yuan zijn ze bereid om je te laten zien hoe lang hun haar werkelijk is, dit komt tot hun knieën. Dit komt doordat het haar van deze vrouwen 1 keer in hun leven geknipt wordt. Dit is als ze 16 jaar worden waarna dit haar als hulpstuk ingedaan wordt voor hun verdere leven.
Er zijn veel hotels te vinden in het gebied.

Bereikbaarheid:
Als je vanaf Guilin naar Longji reist duurt dit ongeveer 2 tot 3 uur, vanaf Yangshuo komt er nog 1,5 uur bij.
Je kunt het best de bus pakken vanaf Guilin. Bij Qintan vertrekken dagelijks diverse bussen naar Longsheng. Bij Longji(Hepingxiang) moet je eruit, geef dit aan de chauffeur door! Hier kan je overstappen op een minibusje naar Longji, welke elk halfuur vertrekt.

Entree: 80 Yuan

Bronnen:
Reisvormen.nl
Thecircumference.org
Loekkorff.nl









Geen opmerkingen:

Een reactie posten