dinsdag 15 juli 2014

Voorbereiding China: Tijgerheuvel

Hallo allemaal,

Het begint nu allemaal verdacht dichtbij te komen. Onze reis gaat definitief door en de aanvraag voor onze visums is de deur uit. Over 3 weken vertrekken we dus de zenuwen beginnen nu wel te komen! Ook het besef dat ik heel graag over alle bezienswaardigheden een stuk wilde schrijven maar er nog een heleboel moet dus dat ik dit waarschijnlijk niet meer ga redden. Toch ga ik het proberen en kijk ik hoe ver ik kom! Voor nu alvast een stuk over de tijgerheuvel. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en het leek me niet heel interessant maar na het schrijven van dit stuk kijk ik er wel naar uit om naar toe te gaan!

Tijgerheuvel, Chinesepinyinqiū is een heuvel in Suzhou.
Een bekende song dynastie dichter, Su Shi zei “It is a lifelong pity if having visited Suzhou you did not visit Tiger Hill”.
Teugerheuvel staat bekend voor zijn natuurlijke schoonheid en historie. De heuvel is zo genoemd omdat het op een kruipende tijger lijkt. Een legende verteld dat er na de dood van koning He Lu een witte tijger op de heuvel waakte. Door de toeristen staat er in de stenen poëzie en kalligrafie gekerfd. De tijgerheuvel bestaat uit:
-          Tomb of King He Lu: In 496vChr kwam He Lu, Koning van de Wu, om bij een oorlog bij de Yue. Zijn zoon begroef hem in de heuvel en drie dagen na zijn begrafenis kwam een witte tijger welke op het graf zat om deze te bewaken. Sindsdien heet het tijgerheuvel. De tombe bevindt zich onder de sword pond.
-          Sword testing rock: koning He Lu was een verzamelaar van bijzondere zwaarden en testte deze op een steen. De steen is gesplitst in twee delen door een legendarisch zwaard wat abnormaal scherp was
-          Sword pond (Jianchi): een smalle driehoekige vijver, waaronder ongeveer 3000 zwaarden van koning He Lu liggen. Ook de duizend werkers die de tombe hebben gemaakt schijnen levend begraven onder de vijver te liggen.
-          Spring of simplicity and honesty: een put welke ontstond toen een uitgeputte monk water over de gehele lengte van de heuvel mee had gebracht
-          Yunyan pagoda: een pagode van zeven etages hoog en 8 zijdes welke bekend staat omdat hij zo schuin staat. Het is de oudste pagode van Suzhou en staat symbool voor de stad. Hij is 48 meter hoog en de laatste vierhonderd jaar leunt hij 3,59 graden naar het noordwesten. De pagode staat ook wel bekend als China’s schuine toren. De pagode is gebouwd tijdens de noordelijke song dynastie in 959-961. De pagode is dus eerder dan de toren van Pisa gebouwd. De toren is in 1981 gerepareerd door de overheid. Er zijn steunpilaren in de grond om de pagode gezet voor een verbetering van de fundering.
-          Lu Yu Well: een eerbetoon aan Lu Yu, auteur van het eerste boek over thee 'The Treatise of Tea'. Hij leefde als oude man op de tijgerheuvel waar hij het laatste deel van zijn boek schreef. Lu Yu heeft de put uitgegraven en het water verklaard tot het derde beste water van heel China. Lu Yu zijn theorieën over het groeien en verwerken van thee werden belangrijk in het dagelijks leven van de bewoners van Suzhou.
-          Verdant Mountain Villa: gebouwd in het tiende jaar van keizer Guangxu in de King dynastie. De villa is een meesterwerk van tuinen waar Suzhou bekend om staat. De villa is zo ontworpen dat het  natuurlijke schouwspel en uitzicht van de hallen en veranda’s het mooist uitkomen.
-          Wanjing Villa: de oude kunst van bonsaiboompjes komt uit China en er zijn duizenden soorten die je kunt zien in deze villa. Velen zijn prijswinnende bonsaibomen uit bonsaicompetities. De miniatuur replica’s van grote tuinen zijn adembenemend en zullen een kleine indruk geven van de kunst van de Chinese tuinmeesters van lang geleden. De villa is 1700 vierkante meter groot. Sommige landschappen zijn zo klein dat ze in een pot staan, anderen staan niet in een pot maar zijn kleine displays.
-          Thousand people rock
-          Penjing/bonsai collection and museum

De tijgerheuvel is 30 meter hoog en is ongeveer 3 hectare. Er zijn indrukwekkende stenen, diepe dalen, 3 adembenemende uitzichten, 9 plaatsen voor vermaak, 18 schilderachtige plekken en de plekken veranderen elke keer.
De YunYan tempel pagode en de Sword Pool zijn bekende bezichtigingen van de heuvel. Met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar staat de pagode bekend als de tweede leunende toren op aarde. Deze staat als symbool voor Suzhou. De tome van Wu koning Helu onder de Sworld Pool blijft een misterie wat al 2,5 millenium bestaat. Het verhaal gaat dat Jin meester Wang Xizhi zijn kalligrafie ruilde voor ganzen welke op een bewolkte dag de bezoekers weg jagen.

Bereikbaarheid:
Adres:
8 Mennei Street, Huqiu Mountain, Suzhou, Jiangsu, P.R. China.
Er gaan verschillende bussen naar de tijgerheuvel, bus nr. 8, 32, 49, 146 of toeristbus nr. 1 en 2. Allen gaan naar tijgerheuvel. Aangeraden wordt bus 32 tot Huqiubeimen. Je bevindt zich hier bij de noorder ingang van de tijgerheuvel.
Alle taxichauffeurs kennen tijgerheuvel(Tiger Hill)

Praktische informatie:
Openingstijden:                              7.30 – 18.00
Entree:
16 april t/m 30 oktober:               CNY 80
31 oktober t/m 15 april:               CNY 60

Bronnen:
Travelchinaguide.com
Wikipedia.org
Suzhou.jiangsu.net

Bonsais bij de Wanjing Villa

De pagode

Geen opmerkingen:

Een reactie posten